maandag 22 januari 2018

Deel 47: 19 januari 2018

Ja ja, daar zijn we alweer met aflevering 47!!
Na de storm van gisteren is het nu weer rustig, maar onderweg zie ik nog wel de restanten van omgewaaide bomen.
In Amersfoort aangekomen, eerst maar eens een bak koffie en even bijpraten.
Jan en Jaap hebben de ongerechtigheden in de toets onzichtbaar gerepareerd! Dat ziet er prima uit!! 👍 
Berekeningen voor het plaatsen van de brug
 Nadat de brug zijn laatste bewerkingen heeft ondergaan, wordt het tijd om de plaats te bepalen. Dit is een nauwkeurig werkje want als het niet goed gebeurt zal de intonatie nooit kunnen kloppen.
Daar moet 'ie komen
 
De definitieve plek
Wanneer de juiste plek is gevonden, worden er twee gaatjes geboord, waarin tijdelijk spijkertjes komen om de brug te fixeren.


Afplakken
 Vervolgens wordt de plek waar de brug komt afgeplakt en (voorzichtig) de vorm van de brug uitgesneden. Wat overblijft is de vorm van de brug. Dit is nodig omdat de gitaar nu klaar is voor het opbrengen van een x- aantal lagen danish oil. De brug moet op kaal hout gelijmd worden want op olie houdt de lijm niet goed genoeg.

De vorm van de brug blijft over
 Tussendoor heb ik ook nog wat kiertjes opgevuld met een lichte wasachtige substantie met behulp van een verwarmingselement op batterijen.

Kieren opvullen
 Dan gaat de eerste laag danish oil erop. Inwrijven met een stuk keukenpapier. Als eerste de bindingen. Die krijgen als eerste een laagje,voorzichtig en in één beweging, zodat het palissander van de binding niet gaat "bloeden" in het esdoorn. De eerste lagen trekken snel in het hout. Na een aantal lagen wordt er minder opgenomen en veeg je na een paar minuten de overtollige olie weg met een droog stuk keukenpapier.

Klaar voor de eerste laag

.
De eerste laag zit er op
Het eind begint nu toch echt in zicht te komen!. Ik krijg een flesje danish oil, een rol keukenpapier en een pluk staalwol (voor eventuele ongelukjes) mee naar huis (en de gitaar natuurlijk) zodat ik thuis verder kan gaan met het aanbrengen van veel lagen danish oil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten