zaterdag 14 mei 2016

Deel 14 en 15: 29 april en 13 mei

OK, door bezigheden in en om het huis was ik er niet aan toegekomen om de sessie van 29 april al te laten verschijnen en 13 mei was ik mijn mobieltje vergeten en dus ook geen foto's. Maar op het eerste gezicht is er ook niet veel spectaculairs gebeurd.
29 april was een dag met slecht weer.
Met behulp van een mal de toets afgetekend en op maat gezaagd.

De mal met de toets eronder

Op maat gezaagd en de bovenkant afgekort
Dan moet aan één kant van de hals waar de cutaway komt een aantal millimeters hout worden weggestoken, zodat de zijkant vloeiend in de hals verloopt. Dat was een tijdrovend klusje! Wel goed voor de armspieren trouwens :-)

Zo ziet dat er dan uit
 Dat was het dan voor 29 april.

13 mei hebben we heel ander weer. Het schijnt de laatste dag te zijn dat het warm is, morgen wordt het ineens 11 graden, terwijl het vandaag nog boven de 20 graden is.
Gisteravond nog een aangepast ontwerp voor de headstock gemaakt. Dat ontwerp met Jan besproken en op zijn advies nog wat aangepast. Ik wil de onderzijde van de toets dezelfde vorm geven als de bovenkant van de headstock. Dat allemaal afgetekend en de headstock gezaagd en geschuurd. Ik vind het geslaagd. Ik heb er nog geen foto van, daarom de tekening maar.
De foto's komen de volgende keer! Tenslotte nog de vorm van de hiel afgetekend en gedeeltelijk geschaafd. Ook dit keer weer een goede oefening voor de armspieren!
Het is weer tijd en hopelijk vergeet ik volgende keer mijn mobiel niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten