zaterdag 28 november 2015

Deel 6: 27 november 2015

Zo, daar gaan we weer.
Het is een prachtige zonsopgang wanneer ik op weg ga naar Amersfoort. Zoals de vorige keer al aangekondigd, ga ik nu standaard over Soest, dat was ook dit keer wel weer nodig, want bij Baarn stond het alweer vast op de A1. De zon ging al snel schuil achter de wolken, maar dat mag de pret niet drukken.
Eerst maar weer een lekkere kop koffie voordat we aan de slag gaan.

Vorige keer was de strip langs de binnenkant van de palissander ring nog gelijmd.

De binnen ring is geschuurd
Die wordt nu eerst geschaafd en daarna onder de schuurmachine vlak gemaakt. Dan moet de gleuf aan de buitenkant van de palissander ring een ietsie pietsie wijder gemaakt worden om ook een strip wit-zwart-wit-zwart te kunnen opnemen. Hierbij doet Jan het meeste werk. Dan moet de strip gebogen worden op een buigijzer. Ook hierbij krijg ik hulp van Jan, want het valt tegen om dit te buigen zonder dat de strip breekt of delamineert.

Buigijzer met strip
 Het lukt natuurlijk wel.
De strip aan de buitenkant is ook gelijmd
Terwijl de lijm droogt, ga ik een verstevigingsstrip aan de binnenkant van het achterblad lijmen. De strip wordt tijdelijk geklemd tussen wat stukjes hout, zodat hij niet verschuift tijdens het klemmen. De lijmklem is bol en geeft meteen de bolling voor het achterblad. Wanneer dit gedaan zou worden nadat de strip gelijmd is zou dat moeilijker gaan.

Achterblad met strip
In de klem


 Terwijl dit droogt frees ik nog twee gleufjes binnen en buiten de palissander ring om het rozet af te maken. In deze gleufjes komen dan zwart-wit-zwart strips. Het buigen lukt met deze strips wat gemakkelijker.

Het rozet compleet, maar nog niet afgewerkt
Dan werk ik nog de strip op het achterblad af met hele kleine schaafjes en helaas is het weer tijd om op te ruimen.

Het achterblad met de schaafjes
Geen opmerkingen:

Een reactie posten