zondag 15 november 2015

Deel 5: 13 november 2015

Zo daar gaan we weer: Het is weer tijd om verder te gaan met de bouw van mijn mini jumbo. 
Nadat ik bij het uitlaten van de hond lekker nat geworden was, gaan we op weg naar Amersfoort. 
Het is nu echt herfst en dat is te merken... bij Baarn loopt het alweer vast op de A1. Toch maar weer over Soest (ik denk dat dat mijn standaardroute maar gaat worden). 
Zoals te doen gebruikelijk eerst koffie!
Dan weer aan het 'werk'. Vorige week was ik begonnen met de rozet. Nu daarmee verder: uit een plaatje palissander frees ik een ring van 6mm breed.


De ring
 Dan voorzichtig een beetje schuren tot hij past in het bovenblad.

Het past!!

 Dan wordt de ring in het bovenblad gelijmd en geklemd.

Even een half uurtje drogen
Na het drogen onder de vandikte schuurmachine en de ring vlakschuren met het bovenblad.
Nu is het tijd om aansluitend aan de ring zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde een strip van zwart-wit-zwart fineer in te leggen. Hiervoor moet zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde een gleuf gefreesd worden met de dikte van de strip.
Zo ziet het randje eruit
De buitenkant gaat goed, maar dan...... het eerste foutje! Aan de binnenkant frees ik niet dicht genoeg langs de palissander ring, zodat er een randje van het hout van het bovenblad zichtbaar blijft..... Da's niet mooi.
Gelukkig heeft Jan hiervoor een oplossing: Het geultje wordt iets breder gefreesd zodat het randje hout verdwijnt en dan komt er een iets dikker stripje in: wit-zwart-wit-zwart. Met het wit tegen het donker van het palissander, is het eigenlijk nog mooier dan het zwart-wit-zwarte randje. Het resultaat zien we volgende keer, want het was alweer tijd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten