woensdag 18 oktober 2017

Deel 41: 13 oktober 2017

Dit keer wordt het een kort verslag zonder foto's, want ik was m'n telefoon vergetenšŸ˜  maar voor de continuiteit maak ik 'm toch maar.
Ik was afgelopen woensdag naar een concert van Chris Rea geweest in Brussel, en daarom stond vandaag de nieuwe CD aan in de auto. Goed concert BTW!!
Na de koffie dan weer verder met de brug. 
De zijkanten schuin verder afgeschaafd. Dat neemt toch behoorlijk wat tijd in beslag, want het moet met beleid gebeuren en de schaaf staat zo afgesteld dat je niet teveel afneemt. 
Doordat Jan met een andere cursist bezig is met het passen en meten van de zijbladen op het bovenblad, dat is een heel nauwkeurig werkje en daarom moet ik af en toe even wachten tot hij weer tijd heeft.
Als het schaven  naar behoren is gedaan, worden de zijkanten geschuurd, en worden de randen afgerond.
Dan ga ik het brugzadel op maat maken. Eerst op dikte schuren met de boor/freesmachine en vervolgens op lengte maken. Dat op lengte maken is nog een heel klusje want de uiteinden zijn rond. Eerst Ć©Ć©n kant afronden, dan de lengte aftekenen, dat doe ik ruim om nog wat foutmarge te hebben, en dan heel voorzichtig met een vijl net zolang bijwerken tot het past.
Nou, dat was het dan voor deze keer.
Bij de volgende sessie zal ik weer foto's maken hoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten