zaterdag 29 april 2017

Deel 34: 28 april 2017

Het is meivakantie dus het is lekker rustig op de weg als ik naar Amersfoort rij. Daar aangekomen is het eerste weer even koffie en bijpraten.
Vervolgens gaan we weer aan het "werk".
Vandaag lijm ik eerst de snowflakes. 

De snowflakes zijn gelijmd en nu wordt de radius gemaakt.
Dan ga ik met een schuurblok de radius op de toets maken. De toets van een klassieke gitaar is (vrijwel) vlak, maar die van een steelstring (en ook elektrische) gitaar heeft een bolling. Het schuurblok heeft de vorm van de radius. Wanneer ik zover ben dat de witte lijn op de foto is weggeschuurd, liggen ook de snowflakes vlak op de toets. De kleine kiertjes die dan nog zichtbaar zijn, worden met behulp van en schellak staafje en een soldeerpistool opgevuld en de overtollige schellak wordt weer weggeschraapt met een fijn schraapstaaltje.


Schellak aangebracht.
Het teveel weer weggeschraapt.

In eerste instantie heb ik geschuurd met korrel 80 oplopend tot korrel 400. Dan controleren of de sleuven voor de frets aan de zijkanten nog diep genoeg zijn en eventueel met een fretzaag bijwerken. Vervolgens weer schuren nu met korrel oplopend tot 1200. Dan gaan de frets aangebracht worden.
De eerste frets zitten op hun plaats.
Ze worden met een hamer in de sleuven geslagen en daarna afgeknipt. Helaas is het dan alweer tijd en krijg ik het niet helemaal af. Dat gaat de volgende keer zeker gebeuren. Het vervolg komt deze keer over 4 weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten