zaterdag 7 januari 2017

Deel 26: 6 januari 2017

Hallo, hier zijn we weer eens met het vervolg van de bouw van mijn small jumbo.
Het vriest vanmorgen, maar ik had m'n voorruit afgedekt, dus hoefde ik niet te krabben. Onderweg naar Amersfoort kon ik genieten van een prachtige zonsopkomst en met Gary Moore op de luidsprekers was het een aangenaam ritje.
Aangekomen in Amersfoort was het eerst even bijpraten onder het genot van een kop koffie. Daarna weer aan het "werk".
Als eerste klus vandaag, het aanbrengen van de binding aan de onderzijde, met de cutaway. Eerst de strip op maat gemaakt en daarna ingelijmd. Door de scherpe rondingen in de cutaway, werkte daar het afplakband niet en werd de hulp ingeroepen van duct-
tape om de binding strak gelijmd te krijgen.

Binding gelijmd
Vervolgens is de bovenkant aan de beurt. Hier komt van binnen naar buiten: halve herringbone (de purfling), strip blanke fineer en een palissander binding.

De halve herringbone en de binding
Doordat er tussen de purfling en de binding nog een strip blanke fineer komt (dat is mijn idee om wat contrast tussen de purfling en de binding te krijgen) kan dit niet in één keer gelijmd worden en wordt de purfling samen met de strip fineer gelijmd en vastgezet met kopspelden. Dat levert wel een vrolijk beeld op, maar is een monnikenwerk en op het laatst ook pijnlijk vanwege het plaatsen van de kopspelden. Maar ja, ik wilde het zelf!

Detail
Purfling en strip gelijmd
 Helaas is het dan alweer tijd en gaan we de volgende keer weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten