zondag 2 oktober 2016

Deel 21: 30 september 2016

Het was vanmorgen weer eens druk op de weg, maar ik was weer keurig op tijd. Eerst even wat bijpraten en daarbij een kop koffie.
Dan gaan we weer aan de slag. Ik ga vandaag proberen om het achterblad gemonteerd te krijgen, maar ik kan nu al verklappen dat het niet gelukt is.
Allereerst gaat de gitaar weer vastgezet worden in de solera. Dan wordt het achterblad erop gelegd. De balkjes steken nog uit.

De balkjes zijn afgetekend

Wat gewicht erop.
Met een schaafje schuin ik de lijmvoering af zodat de bolling van het achterblad zal aansluiten.
De hartlijn wordt opgezocht en ook op het achterblad wordt de hartlijn afgetekend. Het achterblad wordt uitgelijnd met de hartlijn op de gitaar en dan worden de balkjes afgetekend op de zijwanden en de contouren op de balkjes. In eerste instantie lijkt dat scheef te zijn, zodat het nog een keer moet. Dan kort ik de balkjes af tot 3 mm binnen de afgetekende lijn.

De balkjes zijn ingekort
 Dan zaag ik op de plaatsen waar de balkjes staan afgetekend de lijmvoering onder 45ยบ in tot aan de zijwand en vervolgens frees ik de lijmvoering op die plaatsen weg met de Dremel. Het achterblad past! Ik ben dan zo geconcentreerd bezig dat ik vergeet foto's te maken, maar dat komt volgende keer wel weer goed. Het achterblad wordt op z'n plaats geklemd en waar het achterblad op de halsvoet en het staartblok komt, moet er nog een stukje van de verstevigingsstrip afgehaald worden. Ook moet de verstevigingsstrip afgeschuind worden naar de balkjes toe zodat het achterblad gemakkelijker kan buigen.
Tot slot zaag ik nog de cutaway in het achterblad en dan is het alweer tijd. Hopelijk lukt het de volgende keer om het achterblad te lijmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten